Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arslantepe Höyüğü Hakkında Bilgi : Arslantepe Höyüğü, UNESCO kalıcı listesine girme yolunda - Dönem / 6 d katmanı (mezopotamya’da iiib erken hanedanlık dönemi, akad i̇mparatorluğu ve 3.

Arslantepe Höyüğü Hakkında Bilgi : Arslantepe Höyüğü, UNESCO kalıcı listesine girme yolunda - Dönem / 6 d katmanı (mezopotamya'da iiib erken hanedanlık dönemi, akad i̇mparatorluğu ve 3.. 4000 yıllarında doğu anadolu'da politik, dinsel, ekonomik ve siyasal bir merkez, metal silahları, çanakları çömlekleri, mühür baskıları ve anıtsal kamu binalarıyla bir devlet doğmaktadır. 1961 senesinden beri i̇talyan arkeoloji heyeti tarafından kazılan alan, yaklaşık olarak 4,5 hektarlık bir alanayayılmıştır. İlk şehir devletinin kurulmasına ev sahipliği yapan malatya'daki höyükte yaklaşık olarak 5 bin 500 senelik kerpiç bir saray gün yüzüne çıkmış durumda. Höyükte yapılan kazılar arasında önemli pek çok eser bulunmuştur. Malatya'da bulunan arslantepe arkeoloji alanı'nı ziyaret edecek olursanız tarihî açıdan oldukça zengin bir ziyarette bulunmuş olacaksınız.

Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Arslantepe höyüğü binlerce yıllık 13 katmandan ve 11 farklı tarihi dönemden oluşmaktadır. Mezopotamya'da fırat ve dicle nehirlerinin etrafında ilk şehir toplumları ortaya çıkarken m.ö. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür.

Arslantepe Höyüğü, UNESCO kalıcı listesine girme yolunda
Arslantepe Höyüğü, UNESCO kalıcı listesine girme yolunda from img.posta.com.tr
Dönem dönem yapılan bu yapıların büyük kısmı bugün bir arada görülmektedir. See full list on gezimanya.com Arslantepe höyüğünün 30 metre kadar olan yüksekliği binlerce yıllık tarihi barındırmakta ve saklamaktadır. See full list on yollardan.com Jul 27, 2021 · malatya'nın battalgazi ilçesinde bulunan arslantepe höyüğü, türkiye'nin 19. Höyük bugün çelik ayaklarının bulunduğu ahşap bir koruma çatısı ile korunmaktadır. See full list on yollardan.com Dünya savaşı sırasında durdurulan kazılara 1949 ve 1951yılları arasında c.

O da 08:00 ve 16:45 saatleri arasıdır.

See full list on yollardan.com Kapı kanatlarının menteşelerinin takıldığı yuvalar höyük girişinin her iki yanında bulunmaktadır. Malatya'da gidebileceğiniz restoranları tercih edebilirsiniz. Katman (mezopotamya'da erken ve orta uruk kültürleri). Dönem dönem yapılan bu yapıların büyük kısmı bugün bir arada görülmektedir. İlk şehir devletinin kurulmasına ev sahipliği yapan malatya'daki höyükte yaklaşık olarak 5 bin 500 senelik kerpiç bir saray gün yüzüne çıkmış durumda. See full list on yollardan.com Arkeolojik alan 2014 senesinden bu yana unesco dünya mirası geçici listesi'nde de yer almaktadır. Örneğin yapı için keresteler ve savaş aletleri için madenler kuzey mezopotamya'dan sağlanmıştır. Bu heykel ve kabartmaların orijinalleri ankara anadolu medeniyetleri müzesi'nde sergilenmektedir. Ahşap çatının olmadığı tek açık alan, kaya mezarları bölümüdür ve ziyaretçinin girişi yasaktır. Arslantepe höyüğünün girişinde geç hitit dönemi'ne ait aslan heykelleri ve devrilmiş bir kral heykeli bulunuyor. Bin yılda asurlular ve aramiler, mezopotamya'da tarih sahnesinde boy göstermişlerdir.

Bu çatı, höyüğü ziyarete gelenlerin aynı zamanda hava koşullarından korunmasını da sağlamaktadır. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. See full list on gezimanya.com Dönem dönem yapılan bu yapıların büyük kısmı bugün bir arada görülmektedir. Bin yılda babiller mezopotamya'nın aşağı yarısında bulunmaktadır.

Arslantepe Höyüğü'de bulunan Hitit kralı, Tarhunva'nın ...
Arslantepe Höyüğü'de bulunan Hitit kralı, Tarhunva'nın ... from i.pinimg.com
Ayrıca kara çorba, acılı ayran, analıkızlı çorbası, içli köfte, kayısılı kavurma, pimpirim çorbası, kayısı tatlısı ve malatya kömbesiyer alıyor. Bu ziyaretten sonra kendine has mutfağı ile de gidenleri kendine hayran bırakmayı başaran malatya'nın yöresel tatlarına merhaba demelisiniz. Malatya battalgazi ilçesinin fırat nehrine yakın olan orduzubeldesinde bulunan höyük, kentin kuzey doğusunda ve kent merkezine 5 km kadarbir mesafede yer almaktadır. Açık hava müzesinin girişinde otopark olmamakla birlikte girişte çeşitli kabartmalar ve heykeller bulunmaktadır. Malatya'nın orduzu belediyesisınırları içinde konumlanan höyük binlerce sene boyunca üst üste yığılan yerleşim tabakalarından meydana gelir. Arslantepe'de yukarıda da görüldüğü üzere ilk yerleşim geç kalkolitik çağ'da başlamıştır. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Dönem dönem yapılan bu yapıların büyük kısmı bugün bir arada görülmektedir.

Ayrıca kerpiçten yapılmış olan saray da 2 bini aşkın mühürle ilk şehir devletinin yapılarını işaret ediyor.

Kazı alanından çıkarılan eserleri de görmek isterseniz malatya arkeoloji müzesi'ni ziyar. Yaşanan ticaret ve göçlerden dolayı da anadolu toprakları üzerinde mezopotamya ilişkili olduğu düşünülen birçok yerleşim ve. Arslantepe'de yukarıda da görüldüğü üzere ilk yerleşim geç kalkolitik çağ'da başlamıştır. Şehrin yöresel tatları arasında sulu köfte olarak bilinen gırık, bulgurlu köfte olan banık, lahana köftesi başı çekiyor. Bin yılda babiller mezopotamya'nın aşağı yarısında bulunmaktadır. Dönem dönem yapılan bu yapıların büyük kısmı bugün bir arada görülmektedir. Bu kazılarda çeşitli yapı kalıntıları ile m.ö. Arslantepe höyüğü ne kadar eski? Bu ziyaretten sonra kendine has mutfağı ile de gidenleri kendine hayran bırakmayı başaran malatya'nın yöresel tatlarına merhaba demelisiniz. See full list on yollardan.com Ayrıca kerpiçten yapılmış olan saray da 2 bini aşkın mühürle ilk şehir devletinin yapılarını işaret ediyor. 1964 yılından sonra kazıları puglisi başkanlıketmiştir. Ahşap çatının olmadığı tek açık alan, kaya mezarları bölümüdür ve ziyaretçinin girişi yasaktır.

Arslantepe höyüğü kazıları 1930 yılında fransız arkeolog olan l. 1964 yılından sonra kazıları puglisi başkanlıketmiştir. Bu kazılarda çeşitli yapı kalıntıları ile m.ö. Malatya aslantepe höyüğü malatya 'ya 6 km uzaklıkta höyük. Arslantepe höyüğünün 30 metre kadar olan yüksekliği binlerce yıllık tarihi barındırmakta ve saklamaktadır.

Versailles Şatosu,Sarayı,Mimarisi - Hakkında Bilgi
Versailles Şatosu,Sarayı,Mimarisi - Hakkında Bilgi from hakkindabilgial.com
Arslantepe höyüğü veya açık hava müzesi, bulunduğu malatya ovasına hâkim yerden 30 metre yüksekliğinde bulunmakta ve 4 hektarlık bir bölümü kaplamaktadır. Şehrin yöresel tatları arasında sulu köfte olarak bilinen gırık, bulgurlu köfte olan banık, lahana köftesi başı çekiyor. Dönem / 6 c katmanı (mezopotamya'da ii. Mezopotamya hem coğrafi hem de iklimsel olarak kuzey ve güney olarak ikiye ayrılmaktadır ve yine bu koşullardan dolayı birbirleriyle devamlı suretle ticaret yapmıştır. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. 7.yy'a ait bir saray ve höyüğe adını veren aslanlı kapı gün ışığına çıkartılmıştır. Puglisi başkanlığında i̇talyan arkeoloji heyeti tarafından üçüncütur kazıları başlamıştır.

Yukarıda saymış olduğumuz tüm bu kavimler, devletler ve medeniyetler kültürel miraslarını birbirlerine aktarmışlardır.

Arkeolojik alan 2014 senesinden bu yana unesco dünya mirası geçici listesi'nde de yer almaktadır. Arslantepe tarihçesi bölümünde anlatılacak olan bu kronolojik bölümde görüleceği üzere arslantepe höyüğünde 11 dönem bulunmakta ve en eski buluntular geç kalkolitik çağ'a (m.ö. Aug 31, 2020 · arslantepe höyüğü kazı heyeti başkanı doç. Bakır, kurşun, gümüş, altın ve alaşımlarından oluşan metal eserlere de ev sahipliği yapan höyükte, mızrak ve kılıç gibi eşyalar da silah kullanımına ait ilk örnekleri ortaya çıkarıyor. Yol tarifi al,konumu,harita arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Arslantepe höyüğü veya açık hava müzesi, bulunduğu malatya ovasına hâkim yerden 30 metre yüksekliğinde bulunmakta ve 4 hektarlık bir bölümü kaplamaktadır. Arslantepe höyüğünün girişinde geç hitit dönemi'ne ait aslan heykelleri ve devrilmiş bir kral heykeli bulunuyor. Ayrıca milattan önce 2000 senesinde arslantepe'nin, fırat nehri'ne doğru genişleyen hitit i̇mparatorluğu'nun bir şehri olarak kullanıldığı bilinir. Kapının kendisi bugün ankara anadolu medeniyetleri müzesi'nde görülebilir. 4000 yıllarında doğu anadolu'da politik, dinsel, ekonomik ve siyasal bir merkez, metal silahları, çanakları çömlekleri, mühür baskıları ve anıtsal kamu binalarıyla bir devlet doğmaktadır. 50 yılı aşkın süredir devam eden bu çalışmalar. See full list on yollardan.com Şehrin yöresel tatları arasında sulu köfte olarak bilinen gırık, bulgurlu köfte olan banık, lahana köftesi başı çekiyor.

Bakır, kurşun, gümüş, altın ve alaşımlarından oluşan metal eserlere de ev sahipliği yapan höyükte, mızrak ve kılıç gibi eşyalar da silah kullanımına ait ilk örnekleri ortaya çıkarıyor arslantepe höyüğü. Höyük bugün çelik ayaklarının bulunduğu ahşap bir koruma çatısı ile korunmaktadır.